WEEKLY BITES - Egg muffin

4/27/2016




Az áprilisi reggelik sorozat második versenyzője ez a tojásos muffin. Klasszikus előre elkészíthető reggeli, ami azért az esti órákból sem vesz el sokat elkészítés terén. Remekül variálható, hiszen mindenki azt rak bele amit szeretne, egy összetevő a tuti; a tojás. Én szeretem a színes ételeket, így került bele paradicsom és spenótlevél is. Mindenképp ajánlom, hogy sajtot is szórjatok rá, mert csak akkor lesz igazán finom és ínycsiklandozó a végeredmény :)

The second recipe of the April breakfasts series is this egg muffin. It's a classic make-ahead breakfast, that won't take too long to prepare the night before. It's so versatile, everyone can make their own version with their favourite ingredients. One thing is sure; the egg. I love colourful food so i put some bell pepper and spinach in it and i'll definitely recommend some cheese as well, which will make it even more delicious.


Hozzávalók - Ingredients

12 muffinhoz - for 12 muffins

6 tojás - 6 eggs
spenót - spinach
paprika - pepper
felvágott - ham/salami
sajt - cheese
fokhagyma granulátum - garlic powder


Verjük fel a tojásokat majd adjuk hozzá az általunk választott összetevőket.

Beat the eggs and add the ingredients of your choice.



A muffin formákat "kenjük ki" olíva olajjal, majd töltsük meg őket a tojásos keverékkel. Süssük 20-25  percig 180 fokon vagy addig amíg a muffinok közepe is megszilárdul.

Add some olive oil to your muffin holes and fill them up with the egg mixture. Bake on 180 degrees celsius for 20-25 minutes or until the inside of the muffins has hardened.


Jó étvágyat - Enjoy :)


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki, és szuper, hogy sütőben süthető reggeli, míg összekészül az ember addig pont meg is sül. Tuti kipróbálom! 😊 Köszönöm a tippet. ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, akár reggel is simán neki lehet állni, mert gyorsan kész van! :) Én bevallom előző este készítem, mert reggel minden percet az alvásnak szánok :D

      Törlés