48/52 - Asparagus cheese galette

6/24/2015



Ez a "pite" szerintem magáért beszél, csak rá kell nézni és megéhezik az ember. Velem is valami ilyesmi történt, amikor rábukkantam a receptre, másnap már ott sült a sütőmben ez az isteni finomság. Nem is mondok többet, vágjunk bele, hogy nálatok is minél hamarabb elkészülhessen ez a sajtos-spárgás csoda :)

This galette speaks for itself, you just have to look at it and you instantly get hungry. This is what happened to me as well when i saw a picture of it and the next day it was in my owen, getting ready to be eaten. I won't say anymore, let's just jump right into it so you can make this deliciousness right away. :)


Hozzávalók/Ingredients:

TÉSZTA/CRUST
  • 150 g liszt/150 g flour
  • 110 g vaj/110 g butter
  • 60 g görög joghurt/60 g Greek yoghurt
  • 60 ml víz/60 ml water
  • 2 tk citromlé/2 tsp lemon juice
  • 1/4 tk só/1/4 tsp salt
TÖLTELÉK/FILLING
  • 50 g trappista sajt/50 g plain cheese
  • 50 g reszelt parmezán/50 g grated parmesan
  • 25 g reszelt mozzarella/25 g grated mozzarella
  • 1 ek plusz 1 tk olíva olaj/1 tbsp plus 1 tsp olive oil
  • 1 gerezd fokhagyma/1 garlic clove
  • 450 g spárga/450 g asparagus
PLUSZ/PLUS

  • 1 tojás sárgája/1 egg yolk
  • 1 tk víz/1 tsp water



Keverjük össze a lisztet a sóval és vajjal. Mikor nagyjából összeállt adjuk hozzá a joghurtot, vizet és citromlevet majd formáljuk belőle gombócot. Tekerjük folpackba és helyezzük a fagyasztóba 20 percre.

Combine flour with salt and butter. When the mixture has somewhat came together, add yoghurt, water and lemon juice. Form a dough ball, wrap it in plastic and put it in the freezer for 20 minutes.



A töltelékhez keverjük össze a sajtokat és a az egy teáskanál olíva olajat. Egy másik tálban keverjük össze az egy evőkanál olíva olajat a zúzott fokhagymával majd ezt is öntsük a sajtokhoz. Helyezzük a hűtőbe.

For the filling combine all three cheeses and the teaspoon of olive oil. In a separate bowl mix the minced garlic and the tablespoon of olive oil. Add the mixture to the cheeses and place it in the fridge.



A tésztát a sütőformánknak megfelelő nagyságúra nyújtjuk majd a sütőpapírral bélelt formába helyezzük. Oszlassuk el a sajtokat egyenletesen a tészta tetején, úgy, hogy a széleken kb. 2 centit szabadon hagyunk. A spárgákat tetszőlegesen rakjuk a tészta tetejére, végül olíva olajjal locsoljuk le. Keverjük össze a vizet a tojás sárgájával és a tészta szélét kenjük be. Süssük 200 fokon, 45 percig vagy addig amíg a sajt, a spárgák és a tészta aranybarnára nem sül.

Roll the chilled dough to the size of your baking form and put it in a the baking sheet, lined with parchment paper. Leaving a 2cm border, spread cheese mixture evenly on the dough. Arrange asparagus on top and drizzle with olive oil. Mix water with the egg yolk and brush over the crust. Bake on 200 celsius degress for 45 minutes, or until the crust, cheese and asparagus gets golden brown.




You Might Also Like

0 megjegyzés