41/52 - Chicken enchiladas

1/21/2015



Szegeden az egyik kedvenc helyem egy mexikói étterem, ami isteni enchilada-t és quesedilla-t kínál. Sajnos Budapesten még nem találtam meg az alternatíváját sem árban, sem ízben, viszont nagyon hiányzik ez az ízvilág, úgyhogy egyik nap úgy döntöttem, otthon próbálom meg leutánozni az ínycsiklandozó recepteket. Csirkés enchilada-t csináltam, ami meglepően egyszerű volt és ami azt illeti szerintem elég jól is sikerült :) Természetesen az éttermi szintet még nem ütöttem meg, de ha ti is egy kis mexikói ízre vágynátok, feltétlenül próbáljátok ki! :)

One of my favourite places in Szeged is a little mexican restaurant which serves the best enchiladas and quesedillas. Unfortunately i haven't found a good alternative in Budapest so far, regarding the price and the quality of the food so i decided to make an at home version, attempting to copy the famous flavours. I made chciken enchiladas which was suprisingly easy and turned out pretty well :) Of course i'm nowhere near the restaurant quality but if you feel like eating mexican food, definitely give it a try! :)


Hozzávalók/Ingredients:
  • 2 csirkemell/2 chicken breasts
  • fél vöröshagyma/half onion
  • 100 ml tejszín/100 ml sour cream
  • 150 g reszelt sajt/150 g grated cheese
  • 1 tk szárított petrezselyem/1 tsp dried parsley
  • fél tk oregánó/half tsp oregano
  • só, bors/salt, pepper
  • 200 ml paradicsomszósz/200 ml tomato sauce
  • 50 ml víz/50 ml  water
  • 1 paprika/1 pepper
  • 1 gerezd fokhagyma/1 clove garlic
  • tortilla/tortillas
  • taco szósz /taco sauce



Melegítsük a sütőt 175 fokra. Vágjuk apróra a hagymát és a paprikát, zúzzuk össze a fokhagymát és reszeljük le a sajtot.

Preheat oven to 175 degrees C. Cube the onion and pepper, crush the garlic and grate the cheese.


Egy közepes nagyságú serpenyőben süssük az egész csirkemelleket, addig amíg elvesztik rózsaszín színűket és levet eresztenek. Itassuk le a fölösleges zsírt, vágjuk fel őket és mehetnek is vissza a serpenyőbe.

In a medium, non-stick skillet over medium heat, cook chicken until no longer pink and juices run clear. Drain excess fat. Cube the chicken and return it to the skillet.


Adjuk hozzá a hagymát, tejszínt, a sajt felét, petrezselymet, oregánót és a borsot. Addig kevergessük, amíg a sajt el nem olvad. Ezután sózzuk, öntsük hozzá a paradicsomszószt, vizet és a fokhagymát.

Add the onion, sour cream, half of the cheese, parsley, oregano and ground black pepper. Heat until cheese melts. Stir in salt, tomato sauce, water and garlic.


Osszuk el egyenlő arányban a tölteléket a tortillák között majd ha mindet felcsavartuk öntsünk rá taco szószt és szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük 20 percig, letakarni nem szükséges. Tálalás előtt 10 percet hagyjuk hűlni. *

Roll even amounts of the mixture in the tortillas. Cover with taco sauce and the remaining cheese. Bake uncovered in the preheated oven 20 minutes. Cool 10 minutes before serving. *








Itt megtaláljátok az eredeti receptet, ahol egy videóban azt is megmutatják, hogyan érdemes a tortillákat feltekerni :)

You can find the original recipe here, where they show you how to roll the tortillas :)

You Might Also Like

0 megjegyzés